Jdi na obsah Jdi na menu

Vital Spark - Balt

baltik-profilfoto.jpgHAFOJ!

Já jsem Jiskra Života - Vital Spark, ale panička mi dala jméno Baltík. Narodil jsem se stejně jako Panky, 20.7.2009 v chovatelské stanici AfricanGold, ale byl jsem o chloupek rychlejší než on. Byť jsem starší, jsem o chloupek menší, ale to neznamená, že jsem slabší! Naopak! Když si hrajeme, bojuju o svou hračku zuby nehty. Jsme s bráchou stejně zbarvení a kdybych neměl černý ocásek a pihovatý čumáček, těžko nás páníčkové rozeznají, zvláště když hrajeme honičku .

 

Jsem velké šídlo, všechno musím mít pod kontrolou a tak paničce jde občas hlava kolem, jak rychle běhám a chci si hrát a nejlepší na tom je, že nemám nikdy dost!
Mám spoustu hraček, ale mou nejoblíbenější je "šťur" - plyšový potkan. Nejraději ho nosím za ocas a dávám mu i napapat ze své misky  (no přece nebude hlady, když si se mnou hraje). Když si hraju s bráchou, tak se přetahujeme o hadrový uzlík. Já chytím jeden konec a on druhý a měříme, kdo je silnější a řeknu vám, občas je to pěkně vyrovnaný souboj. A když jdeme na procházku na louku, jéé, to jsem ve svém živlu - taky rád všechno prozkoumávám a kde je brácha, tam jsem i já!